Pemenang EuroMillions Masih Menunggu Pembayaran Setahun selepas Mencapai Jackpot
Toto

Pemenang EuroMillions Masih Menunggu Pembayaran Setahun selepas Mencapai Jackpot

Walaupun ia bukan hadiah besar, seorang wanita dari UK gembira apabila dia memenangi £60,000 (AS$78,000) dalam loteri EuroMillions. Kegembiraannya telah pudar, kerana lebih setahun kemudian, dia masih menunggu jumlah pembayarannya.

Loteri EuroMillions
Tanda EuroMillions menjemput pemain untuk mengambil bahagian dalam loteri. Bahasa isyaratnya ialah dua arah. (Imej: Alamy)
Fallon memutuskan untuk mengambil Totobet HK bahagian dalam loteri EuroMillions HotPicks dan memilih WeLoveLottery untuk membuat pilihannya. Dia mendapat empat daripada nombor cabutan 2 Februari, cukup untuk mengumpul hadiah bernilai £60,000 (AS$78,000), kerana dia telah memilih untuk menggandakan taruhannya, menurut The Mirror .

Tetapi seperti yang Fallon belajar, menang melalui salah satu tapak adalah satu perkara; mengumpul kemenangan adalah sesuatu yang sama sekali berbeza. Lebih daripada setahun selepas dia memenangi loteri yang ketara dalam EuroMillions, Jane Fallon masih belum menerima sebahagian besar wangnya.

Kemenangan Loteri Berubah Menjadi Kalah
Itu banyak wang mengikut standard apa pun. Tetapi bagi Fallon, hidup dari bantuan awam kerana hilang upaya, kemenangan akan membuat perbezaan yang lebih besar. Selepas memfailkan tuntutannya untuk kemenangan, dia menerima £1,000 (AS$1,300). Kemudian, £1,000 lagi tiba, diikuti £18,000 (AS$23,410). Namun, hanya bunyi kesunyian yang menyusul.

Fallon masih belum menerima baki wang dan, menurut The Mirror , WeLoveLottery tidak mempunyai terlalu banyak cinta. Ia tidak menjawab permintaannya untuk resolusi atau permintaan daripada saluran media untuk mengulas.

Kerana Fallon menerima bantuan awam, dia menjadi mangsa nasib baiknya sendiri. Dia terpaksa melaporkan Pengeluaran SGP kemenangan selepas WeLoveLottery mengesahkan keputusan, yang memutuskan sokongannya.

Walaupun dia kemudiannya boleh memfailkan semula, Fallon terpaksa menjalani keseluruhan proses tuntutan dari awal. Sehingga hari ini, dia masih menunggu untuk mendengar daripada WeLoveLottery.

Fallon terpaksa mendapatkan bantuan Suruhanjaya Perjudian UK dan Penipuan Tindakan, pusat penipuan dan jenayah siber kebangsaan UK. Walau bagaimanapun, syarikat yang mempunyai “dasar pembayaran terjamin 100%” masih tidak memenuhi kewajipannya.

WeLoveLottery Tidak Berkawan
WeLoveLottery adalah milik Ardua Ventures (UK) Ltd, menurut syarikat itu. Yang terakhir juga berada di belakang One Lotto, yang sebelum ini bergabung dengan WeLoveLottery. Satu Lotto mempunyai beberapa isu, dengan seorang pengguna didakwa mengenakan bayaran lebih daripada harga pembelian pada beberapa kali.

Pada Trust Pilot, terdapat beberapa ulasan tentang WeLoveLottery yang tidak memenuhi komitmennya untuk pembayaran. Satu nampaknya dari Fallon. Tetapi yang lain telah meninggalkan kenyataan Result SGP yang sama. Secara keseluruhan, penarafan syarikat ialah 3.3 bintang daripada hanya enam ulasan.

Tahun lepas, Ardua menjadi sasaran Pihak Berkuasa Komunikasi dan Media Australia. Pengawal selia menentukan bahawa syarikat itu menawarkan platform WeLoveLottery tanpa lesen di Australia.

Syarikat itu menerima “amaran rasmi” untuk operasi haramnya. Itu menyebabkan ACMA meminta ISP menyekat tapak tersebut.

Jika boleh, adalah lebih baik untuk pergi terus ke tempat jualan utama pengendali loteri. Ini akan sentiasa memudahkan untuk menyelesaikan pertikaian dalam sebarang isu.